Forum OKF MISCAST
Forum miłośników gier bitewnych i fantastyki
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

1500 dwarfki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OKF MISCAST Strona Główna -> Rozpiski i Taktyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gromisław
Lord Inkwizytor Moderator



Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 3074
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tak

PostWysłany: Pią 17:54, 08 Gru 2006    Temat postu:

Tylko jezeli dolaczysz do nich krola to sa odporni na strach i terror Wink IMO dlatego lepiej ich wystawiac na >2000pkt
Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WRZESLAW
Weteran



Dołączył: 22 Cze 2005
Posty: 276
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ciemna strona wrzesiny

PostWysłany: Sob 15:49, 09 Gru 2006    Temat postu:

Cytat:
A studborna to oni moga sobie ******* jak przegrają walkę z czymś co ma fear..

->jak wróg bedzie miał przewage liczebną. Poza tym przepraszam bardzo. Jak tam bedzie siedział bsb i hero to bedzie cięzko. Nawet Khornitom czołzenom.

Stuborn fajna rzecz ale sejva to oni nie mają. Ironsi to juz inna rozmowa. Gromlir armour tarcza i handwepon. aż MIŁO.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Doom
Książe Elektor



Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 3460
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pon 12:41, 11 Gru 2006    Temat postu:

Cytat:
Tylko jezeli dolaczysz do nich krola to sa odporni na strach i terror Wink IMO dlatego lepiej ich wystawiac na >2000pkt

z tego co gadaliśmy w klubie wyszło mi że musi to być Lord do nich dołączony, czyli na mniej niż 2 kafle nie maja tej opcji Confused
Cytat:
jak wróg bedzie miał przewage liczebną

i tu powstaje pytanie (nawet nie wiem czy jak miałem zasaday to podczas ich czytania doszedłem tak daleko) czy outnamberować ma tylko jednostka strasząca, czy wystarczy że dwarfy będą w mniejszości, a wsród przeciwników bedzie jakiś brzydal. Pierwsza opcja przyznaję dosyc trudna do wykonania (chociaż z drugiej strony już 6 szarżujących cold oanów ma szansę zrobić taki numer), ale w drugim?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WRZESLAW
Weteran



Dołączył: 22 Cze 2005
Posty: 276
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ciemna strona wrzesiny

PostWysłany: Pon 17:46, 11 Gru 2006    Temat postu:

Jednostka firująca musi wygrac najpierw kombata. Dopiero wtedy może uzyskać outnumber by fear
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Doom
Książe Elektor



Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 3460
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Wto 10:49, 12 Gru 2006    Temat postu:

Mi raczej chodziło o to czy jeżeli wsród wygrywających starcie jednostek jest taka co robi fear'a, i razem z kumplami z jednostek co nie mają fear'a robi outnamber to już działa ta zasada czy outnamberować musi tylko jednostka która straszy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Norb
Lord Administrator



Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 1363
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 18:28, 22 Gru 2006    Temat postu:

Jednostki wzbudzające strach muszą mieć US większy niż przegrany. Wtedy działa zasada automatycznego złamania. Przepraszam teraz ratują oczy węża 2x1 przy rzucie na Ld.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OKF MISCAST Strona Główna -> Rozpiski i Taktyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin